2021-09-14 08:09:54• hírek • Bede Emőke

A koronavírusos betegek részére fenntartott kórházi ágyak számának növeléséről tárgyaltak

Hétfőn a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatalban szakmai megbeszélést tartottak, melynek központi témája a megyei egészségügyi rendszer időben történő felkészítése volt a koronavírus-járvány negyedik hullámára.

A találkozón jelen volt Altfatter Tamás prefektus, Radu Bud alprefektus, Pataki Csaba megyei tanácselnök, dr. Mihai Macrina, a közegészségügyi igazgatóság vezetője, illetve a Szatmár megyei kórházak menedzserei és orvosi igazgatói is. Az esemény fő kérdése az volt, hogy hány ágy áll jelenleg a Covid-19-cel diagnosztizált betegek rendelkezésére a szatmári és a nagykárolyi kórház intenzív osztályán, illetve hogy a negyedik hullámra készülve hogyan lehet ezek számát még tovább növelni, de értelemszerűen szó esett arról is, hogy miként lehet biztosítani a szükséges orvosi és kisegítő személyzetet ezen páciensek számára. A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint az említett osztályokon a koronavírusos betegeknek fenntartott ágyak számát a megbetegedéses esetek megszaporodásával párhuzamosan fogják növelni.


Altfatter Tamás a megbeszélésen biztosította a kórházak vezetőit, hogy a prefektusi hivatal, a megyei tanács és a közegészségügyi igazgatóság is teljes vállszélességgel mellettük áll e válságos helyzetben, ugyanakkor együttműködésre és folyamatos kommunikációra kérte őket.



Szatmár megye sárgára váltott


Országos viszonylatban Szatmár megyében emelkedett meg a legnagyobb mértékben a koronavírus-fertőzöttek száma, így sajnos épp megyénk lett az első, amely a zöld besorolásból hosszú idő után ismét sárgára váltott. A legnagyobb fertőzöttségi incidenciát a hét első napján Tartolc községben jegyezték, ahol az említett mutató 12 ezreléken áll, de Avasfelsőfaluban is meghaladta már a 4 ezreléket az ezer főre számított arány. Szatmárnémetiben 2,5 ezreléket jegyeztek hétfőn a hatóságok, ami azt jelenti, hogy keddtől a municípiumban is az ún. sárga forgatókönyvnek nevezett járványügyi szabályrendszer érvényesül. Hasonló helyzetben van Erdőd városa is, ahol már 2,09 ezreléket mérnek, Sárközújlakon és Tasnádon azonban továbbra is sikerült 1 alatt tartani az ezer főre vetített fertőzöttségi arányt.


Mutatjuk a prefektúra által hétfőn közzétett listát.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: